Entremont traditioneel gerijpte emmental

Emmental is een van de vlaggenschipkazen van Entremont! Hij nam deel aan het verspreiden van de naam van het bedrijf buiten de grenzen van Savoie!


Entremont vertelt je alles over hun rijping…

ONZE EMMENTAL: EEN UNIEKE TRADITIONELE RIPING IN FRANKRIJK

Onder onze erkende knowhow is de productie van Emmental Affinage de Tradition een van de meest onbetwistbare. Sinds 1948 maken onze meesterkaasmakers wielen met gepasteuriseerde Franse melk, gerijpt volgens de traditionele methode. Deze voorouderlijke methode, herkenbaar aan het embleem, vereist blootstelling van de wielen in de open lucht, op houten planken. Zeven weken in de kelders zijn op zijn minst nodig voor de rijping van hun aroma’s en smaken. Ze worden verzorgd en omgedraaid door onze meesterraffinaderijen om tijdens het proeven een optimale kwaliteit te bereiken.

EEN KLEINE GESCHIEDENIS VAN EMMENTAL

Emmental werd geboren in de Middeleeuwen, in een regio van Europa waar het huidige Zwitserland ligt. De naam, deze voorouderlijke kaas, ontleent hem aan de nabijheid van een rivier en een vallei: Emme en Tal. Je moet begrijpen dat in die tijd de enige manier om melk vers te houden was om er kaas van te maken! Het voedt het huishouden tijdens de lange wintermaanden en zorgt voor een aanzienlijk inkomen voor het gezin wanneer het goede weer terugkeert. Het is dankzij het samenbrengen van de vrucht van het melken van verschillende boeren dat de Emmentaler uit deze periode wielen van zo’n groot formaat kon verkrijgen.

..en vertelt je de geheimen van het maken van deze unieke Emmentaler, van stal tot bord…