Boerentaart met courgettes & raclettekaas van Entremont Ingrediënten

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Boerentaart met courgettes & raclettekaas van Entremont Ingrediënten

Ingrediënten

Kruimeldeeg:

160 g bloem T55
90 g boekweitmeel
125 g boter
4 cl koud water
1 ei
1 theelepel zout
 

200 g raclettekaas (8T)
2 kleine courgettes
Olijfolie
Zout & peper
 

Bereiding

Meng de bloem en het meel, de zout en de in blokjes gesneden boter in een kom. Roer het geheel tussen uw vingertoppen snel tot een zanderig mengsel.  Voeg het water en het hele ei toe. Meng opnieuw met uw vingertoppen totdat u een homogeen deeg verkregen heeft.

Bedek het met huishoudfolie en zet het minstens twee uur weg in de koelkast 

Laat het deeg enkele minuten op kamertemperatuur staan om het op temperatuur te laten komen, en rol het uit met een deegroller. Leg de plakjes raclettekaas op het deeg tot op 3 cm van de rand. Bedek dit met de plakjes courgette; Vouw het deeg om. Voeg een beetje olijfolie toe. Voeg zout & peper toe. Zet de taart 35 tot 40 min in de oven op 180°.

 

Photo Credits : Stéphanie Iguna @Geekandfood

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken