Gnocchi met geraspte Emmental Bio Entremont en amandelpesto

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Gnocchi met geraspte Emmental Bio Entremont en amandelpesto

Ingrediënten

:

1 bosje basilicum
1 teentje knoflook
90 g amandelschilfers
15 cl olijfolie
Sap van 1 citroen
Geraspte Emmental Bio Entremont (100 g)
500 g aardappelpulp (Bintje)
125 g bloem
1 ei
1 soeplepel olie
Nootmuskaat
Peper
Zout
 

Voor de gnocchi:

-Schil de aardappelen en kook ze. Maak de aardappelpulp fijn (bijvoorbeeld met een zeef).

-Meng het ei, de muskaatnoot, de olie en het zout in een kom.

-Voeg de geplette aardappelen, de geraspte kaas en de bloem toe.

-Kneed het geheel tot een glad, homogeen deeg. 

-Verdeel het deeg in 4 stukken. Maak 4 lange dunne rollen. 

-Bestrooi ze met bloem en snijd ze in stukken van 1 cm. 

-Plet de deegrolletjes met een vork in je hand om ze de typische gnocchivorm te geven. 

-Pocheer de gnocchi in een grote hoeveelheid heet zout water. Wanneer ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Laat ze uitlekken. 

Voor de amandelpesto:

-Mix eerst de amandelen.

-Voeg de basilicum, het citroensap en de knoflook toe en mix opnieuw.

-Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe en blijf mixen tot de gewenste consistentie.

-Kruid lichtjes met peper en zout.

-Voor het dresseren: begin met de kaasgnocchi en voeg dan de amandelpesto, wat geroosterde amandelen en wat basilicumblaadjes toe. Warm opdienen.

Fotocredits: Stéphanie Iguna @LaFoodFactory

Bereiding

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken