Gnocchi met geraspte Emmental Bio Entremont en amandelpesto
Gnocchi met geraspte Emmental Bio Entremont en amandelpesto
Ingrediënten
:
1 bosje basilicum
1 teentje knoflook
90 g amandelschilfers
15 cl olijfolie
Sap van 1 citroen
Geraspte Emmental Bio Entremont (100 g)
500 g aardappelpulp (Bintje)
125 g bloem
1 ei
1 soeplepel olie
Nootmuskaat
Peper
Zout
Voor de gnocchi:
-Schil de aardappelen en kook ze. Maak de aardappelpulp fijn (bijvoorbeeld met een zeef).
-Meng het ei, de muskaatnoot, de olie en het zout in een kom.
-Voeg de geplette aardappelen, de geraspte kaas en de bloem toe.
-Kneed het geheel tot een glad, homogeen deeg.
-Verdeel het deeg in 4 stukken. Maak 4 lange dunne rollen.
-Bestrooi ze met bloem en snijd ze in stukken van 1 cm.
-Plet de deegrolletjes met een vork in je hand om ze de typische gnocchivorm te geven.
-Pocheer de gnocchi in een grote hoeveelheid heet zout water. Wanneer ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Laat ze uitlekken.
Voor de amandelpesto:
-Mix eerst de amandelen.
-Voeg de basilicum, het citroensap en de knoflook toe en mix opnieuw.
-Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe en blijf mixen tot de gewenste consistentie.
-Kruid lichtjes met peper en zout.
-Voor het dresseren: begin met de kaasgnocchi en voeg dan de amandelpesto, wat geroosterde amandelen en wat basilicumblaadjes toe. Warm opdienen.
Fotocredits: Stéphanie Iguna @LaFoodFactory