Hartige soesjes met emmentaler
Hartige soesjes met emmentaler
Ingrediënten
SOESJESDEEG
¼ liter water
100 g boter
200 g bloem
1 snufje zout
4 eieren + 1 dooier om de soesjes te bestrijken
150 g geraspte emmentaler Entremont
SLAGROOM MET EMMENTALER
25 cl room
½ bosje bieslook
90 g geraspte emmentaler Entremont
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng het water met de boter en het zout aan de kook in een steelpan.
Haal de steelpan van het vuur en voeg de bloem toe in één keer met behulp van een spatel.
Blijf een paar minuten goed roeren op zacht vuur.
Giet het mengsel in een mengkom en laat het enkele minuten afkoelen. Meng er de eieren één voor één door met de spatel. Voeg de geraspte emmentaler Entremont toe en giet het mengsel in een spuitzak.
Maak kleine toefjes op een bakplaat met antiaanbaklaag.
Bestrijk de toefjes met behulp van een bakkwast met het eigeel. Bestrooi met geraspte emmentaler Entremont en bak 20 minuten, zonder de oven te openen.
Bereid de room met emmentaler: verwarm de room met de geraspte emmentaler Entremont.
Kruid met peper en zout.
Laat goed afkoelen. Giet de bereiding in een ijskoude kom. Klop de room met de emmentaler op tot stevige slagroom.
Snij de soesjes doormidden, garneer met de slagroom en voeg een paar sprietjes bieslook toe als versiering.
Recept van onze ambassadeur Adrien #OnCuisineAutrementBon
Fotocredit: Stéphanie Iguna @LaFoodFactory