Tips om een gezellig aperitiefmoment te organiseren

Niets zo leuk als tijdens de zomermaanden familie en vrienden uit te nodigen voor een gezellig aperitiefmoment. Ik geef graag enkele tips om een geslaagde apéro te organiseren!

 

Zorg dat je ook zelf kan genieten van een apéromoment bij jou thuis en vermijd urenlang in de keuken staan. Het is de gezelligheid waar het om draait dus kies voor makkelijke hapjes die je op voorhand kan klaarmaken of ga gewoon voor lekkernijen uit de supermarkt die je in een handomdraai op tafel kan toveren. Denk maar aan hummus, chips, olijfjes, borrelnootjes en natuurlijk de aperitief kaasschotel van Entremont bestaande uit drie Franse kazen: Franse Gruyère BGA, Bleu d’Auvergne BOB en schapenkaas. Super lekker en handig! 

 

Bij lekkere hapjes horen ook frisse drankjes. Trek de barkast open en maak een ‘cocktail maison’, zet een lekker flesje wijn koel en zorg voor koude pintjes. Serveer je verschillde zoute hapjes? Voorzie dan zeker ook enkele alcoholvrije drankjes om de dorst te lessen! Met bijvoorbeeld homemade limonade, iced tea of infused water scoor je altijd. 

 

Creeër een gezellige sfeer door je tafel mooi aan te kleden met decoratie en zet een zomerse playlist met aangename achtergrond muziek op. Zo wanen je gasten zich meteen op een zonnige vakantiebestemming! Wordt het al wat later? Dan zijn zachte dekentjes en gezellige kaarsen of lichtjes ook welgekomen. PS: Vergeet de muggenspray niet! 

 

Op naar een geslaagde apéro met deze tips. Geniet ervan! 

 

Apéro By Stephanie Bex

Tips om een gezellig aperitiefmoment te organiseren

Lees het artikel

De raclette is terug!

Lees het artikel
11