Maki sushi’s met Emmentaler en Zalm
Maki sushi’s met Emmentaler en Zalm
Ingrediënten
100 g Emmentaler van Entremont
1 zalmmoot (diepvries) van 100 g
1 1/2 glas witte ronde rijst
3 glazen water
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
1 mespuntje zout
3 vierkante vellen nori
3 theelepels wasabi
Bereiding
Laat de zalm ontdooien en bewaar deze in de koelkast.
Kook de rijst in ca. tien minuten gaar.
Snijd intussen de zalm in reepjes en de Emmentaler van Entremont in dunne plakjes.
Meng de rijstazijn met de suiker en het zout in een steelpannetje.
Breng dit aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes koken.
Voeg de azijn aan de gare rijst toe en meng dit voorzichtig.
Leg de rijst op de bodem van een diep bord en laat deze afkoelen.
Leg een bamboe matje neer.
Leg hier een vel nori wier op.
Verdeel 1/3 van de rijst over het hele oppervlak van het wier, maar laat een centimeter vrij aan de boven- en onderkant en de zijkanten.
Bestrijk in de breedte een strook rijst met 1 lepel wasabi aan uw zijde.
Leg de zalmreepjes en de Emmentaler van Entremont op de wasabi.
Rol met de bamboe mat de nori stevig op.
Laat het geheel vastplakken door het vrije uiteinde van het wier te bevochtigen.
Leg de rol in de koelkast en bereid de andere twee op dezelfde manier.
Snijd op het moment van het serveren iedere rol in 8 plakken.
U kunt variëren door sommige sushi’s te bereiden met Morbier, Beaufort en Comté.