Risotto met Fonduekaas en groene asperges
Risotto met Fonduekaas en groene asperges
Ingrediënten
50 g de Fondue Savoyarde Entremont (Fonduekaas van Entremont)
150 g arborio rijst
15 g fijngehakte ajuinen
3 cl witte wijn
10 groene asperges
1 plak rauwe hesp
10 g olijfolie
Bereiding
Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af.
Breng water met wat zout aan de kook.
Bind de asperges tot een bos met keukengaren.
Dompel ze in het water en kook ze in5 tot 6 minuten gaar.
Laat ze afkoelen in ijskoud water om het garen te stoppen.
Bewaar het kookvocht.
Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snijd de punten op 6 cm af.
Snijd de rest van de stengel schuin af in stukjes van 1 cm.
Snijd de rauwe hesp in reepjes van 1 cm breed.
Verwarm de olijfolie in een sauteerpan en laat de ajuin slinken zonder te verkleuren.
Voeg de rijst toe met behulp van een spatel en meng het geheel.
Voeg de witte wijn toe, laat deze inkoken tot al het vocht verdwenen is en schenk hier in kleine beetjes ca. 1/2 liter van het warme kookvocht van de asperges over.
Roer alles voorzichtig om gedurende ca. 20 minuten, totdat de rijst gaar is.
Voeg aan het einde van de kooktijd de Fonduekaas van Entremont toe, meng het geheel en leg de stukjes asperge in de pan.
Op smaak brengen met zout en peper.
Maak de borden op met de risotto, 5 aspergepunten en de reepjes hesp.
Serveren.