Zeebaarsfilet op een bedje van aardappeltjes met Comté
Zeebaarsfilet op een bedje van aardappeltjes met Comté
Ingrediënten
200 g in lange driehoekige staafjes gesneden Comté van Entremont
170 g zeebaars met de huid maar zonder de schubben
12 gare Belle de Fontenay aardappels
8 plakken Lardo di Colonnata
1 bosje platte peterselie
50 g pancetta met fijngemalen peper
100 g dikke room
100 g vloeibare room 30%
2 fijngesneden sjalotjes
4 takjes verse tijm
1 teentje look
Groene saus op basis van spinazie en extra vergine olijfolie (de spinazie blancheren, koken en mixen met de olijfolie)
2 dl kippenbouillon
Bereiding
Maak kleine insnijdingen in de vis en doe hier de tijm in. Bak de zeebaars met de huidzijde in een koekenpan met antiaanbaklaag totdat het vlees transparant wordt.
Snijd de aardappels in plakjes van 8 mm dik en houd de uiteinden apart. Verwarm de plakjes aardappel met de kippenbouillon, de look, de boter, de sjalotjes en de pancetta met peper, voeg geen zout toe.
Voeg de 2 soorten room toe en laat de saus indikken. Strooi hier voor het serveren de peterselie over.
Leg de aardappels op het bord. Schenk de saus over de aardappels, leg hier 2 dunne plakjes Lardo di Colonnata op en leg hier de staafjes Comté op. Voeg de zeebaars toe en schenk hier de groene saus over.