Courgettetaart met paddenstoelen
Courgettetaart met paddenstoelen
Ingrediënten
Een pakje geraspte gruyèrekaas Entremont
Een pakje kruimeldeeg
200 g courgette
300 g verse paddenstoelen
Enkele takjes peterselie en tijm
1 sjalot
2 eieren
1/4 liter melk
4 soeplepels extra vierge olijfolie
Zout en peper
Bereiding
Was de courgette en de paddenstoelen en snijd ze in plakjes. Hak de sjalot fijn.
Stoof de sjalot aan in een pan met de olijfolie, voeg de courgette toe en laat 4 tot 5 minuten garen. Neem de courgette uit de pan, voeg opnieuw olijfolie toe en bak de paddenstoelen gedurende 2 minuten. Kruid met een mespuntje peper en zout, de tijm en de peterselie. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Strooi de helft van het pakje geraspte gruyèrekaas Entremont op het deeg en voeg de paddenstoelen en de courgette toe.
Klop de eieren los met de melk en kruid met zout en peper. Giet het mengsel over de paddenstoelen en de courgette en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Bak gedurende 30 tot 40 minuten op 180 °C.
Fotocredit: Luca Perazzoli & Lorenzo Bassano