Fijnproeverskroketten met Emmental Entremont
Fijnproeverskroketten met Emmental Entremont
Ingrediënten
8 aardappelen
125 g geraspte Emmental Entremont
1 sjalot
15 cl melk
140 g maizena
2 losgeklopte eieren
2 koffielepels zout
1 koffielepel peper
250 g paneermeel
Olie om te frituren
Bereiding
Breng een grote hoeveelheid water aan de kook. Schil de aardappelen en doe ze samen met een mespuntje zout in de pot met kokend water.
Zet het deksel op de pot en laat 10 tot 15 minuten koken, totdat je gemakkelijk met de punt van een mes in de aardappelen kunt prikken.
Laat de aardappelen uitlekken op een doek en leg ze vervolgens in een slakom.
Plet de aardappelen fijn tot er geen grote stukken meer overblijven.
Voeg de geraspte Emmental Entremont, de fijngesnipperde sjalotten, de koffielepel zout, de peper en de melk toe.
Meng tot je een uniform mengsel verkrijgt.
Maak van het mengsel schijfjes van 5 cm.
Doe de maizena, de eieren en het paneermeel in drie verschillende kommen.
Rol de kroketten in de maizena en verwijder de overtollige maizena. Rol ze in de losgeklopte eieren en bedek ze met paneermeel.
Verhit de olie in een kookpot tot 180 °C.
Fotocredit : Stéphanie Iguna @FoodFactory