Cordon bleu met Emmental Entremont
Cordon bleu met Emmental Entremont
Ingrediënten
4 grote kippenlapjes
4 plakjes gekookte ham
4 mooie plakjes Emmental Caractère Entremont
2 eieren
Bloem
Paneermeel
Zout en peper
Boter om te bakken
Jonge scheuten
Bereiding
De lapjes vlees tussen twee vellen vershoudfolie leggen en met een deegrol platstrijken. Na het platstrijken de vershoudfolie verwijderen. Op de helft van het lapje een plakje ham leggen, gevolgd door 4 mooie plakjes Emmental Caractère Entremont.
Het lapje tot een flap vouwen (indien nodig, een tandenstoker gebruiken om de flapjes dicht te houden).
Drie kommen nemen, één voor de bloem, één voor het tot omelet geklopte ei en één voor het paneermeel. De cordon bleus in de bloem wentelen en vervolgens door het geklopte ei en het paneermeel halen.
Voor een mooie goudbruine kleur, de cordon bleus een tweede keer door het geklopte ei en het paneermeel halen.
De boter in een antiaanbakpan laten smelten en de cordon bleus op een zacht vuurtje ongeveer 5 minuten aan iedere zijde bakken.
Tot slot het bakproces verderzetten in de oven, 10 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven.
Op die manier zal het vlees goed gegaard zijn en de kaas volledig gesmolten en zal het paneermeel niet verbranden.
De cordon bleus onmiddellijk opdienen met salade.