Gegrilde kaas met spinazie, zongedroogde tomaten en plakjes Comté Entremont

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Gegrilde kaas met spinazie, zongedroogde tomaten en plakjes Comté Entremont

Ingrediënten

:

8 sneetjes boerenbrood
200 g jonge spinaziescheuten 
4 ronde tomaten
Tijm
Rozemarijn
12 plakjes Comté Entremont
6 sjalotten
2 soeplepels sherryazijn
15 cl rode wijn
Olijfolie
Zout
Suiker
Peper

Bereiding

 

-Stoof de spinazie gedurende 5 minuten in boter. Wegzetten.

– Verwarm de oven voor op 160°C. Was de tomaten, snijd ze in 4 en verwijder de zaadjes.

-Leg ze op een bakplaat. Bestrooi ze met een beetje suiker, zout, tijm, rozemarijn en olijfolie. Zet de bakplaat 1u. in de oven. Laat 30 min. verder bakken op 140°C.

-Laat de tomaten “drogen” in de uitgeschakelde oven.

-Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte. Bak ze ongeveer 10 minuten in olijfolie. Bestrooi ze met suiker. Giet de wijn en sherry erbij.

-Laat ongeveer 20 minuten koken, totdat ze in hun sap gekonfijt zijn.

-Voor het dresseren: begin met een sneetje boerenbrood, een beetje sjalottenkonfijt, een beetje spinazie, gedroogde tomaten en drie sneetjes emmentaler Entremont.  

-Bak gedurende 5 minuten de gegrilde kaas lichtjes aan beide zijden in een koekenpan op een matig vuur en plaats er daarna een deksel op om de kaas te laten smelten.

-Onmiddellijk na het bakken opdienen met een frisse salade.

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken