Butternutgratin met emmentaler Entremont

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Butternutgratin met emmentaler Entremont

Ingrediënten

:

Een butternutpompoen
Twee eetlepels dikke verse room
3 eieren
10 cl gevogeltebouillon
1 teentje knoflook
1 witte ui
60 g geraspte emmentaler Bio Entremont + 40 g 
1 bundeltje bieslook
Zout en peper
Nootmuskaat
 

Bereiding

:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snij de ui en het teentje knoflook fijn.

Meng in een kom de eieren met de dikke verse room.

Snij de butternutpompoen in twee.

Schil de pompoen met een mes en verwijder het draderige gedeelte en de zaadjes met een lepel.

Snij het vruchtvlees in blokjes.

Stoof de ui snel aan in een scheutje olijfolie, voeg de look toe.

Voeg de blokjes butternutpompoen met 10 cl gevogeltebouillon toe en laat verder koken tot de pompoen gaar is.

Stamp het geheel grof en meng met de eieren, de room en 40 g geraspte emmentaler Bio Entremont.

Kruid met peper en zout en voeg naar smaak een beetje geraspte nootmuskaat toe.

Giet het geheel in een met bloem en boter ingesmeerde ovenschaal.

Strooi er een rijkelijke hoeveelheid geraspte emmentaler Bio Entremont over.

Zet 20 tot 30 minuten in de oven.

Dien warm op.

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken