Gevulde aardappels met raclettekaas en spinazie
Gevulde aardappels met raclettekaas en spinazie
Ingrediënten
500 gr vastkokende aardappels
100 gr Entremont raclette zonder korst, in kleine blokjes gesneden
150 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
10 cl room
Een handje gehakte bieslook
Olijfolie
Peper en zout van de molen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doorprik de schil van de aardappels langs alle zijden met een vork of de punt van een aardappelmesje. Leg de aardappels in een ovenschaal of op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en laat ze garen in de oven.
Dit kan 50 minuten tot een uur duren, afhankelijk van de grootte van de aardappels. Als je de aardappels makkelijk volledig kan doorprikken met de punt van een mes, zijn ze gaar.
Haal de aardappels uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen totdat je ze kan vastnemen. Snijd zo doormidden in de lengterichting. Lepel er voorzichtig het vruchtvlees uit, zonder de schil te beschadigen. Leg de uitgelepelde schillen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid langs alle zijden met peper en zout.
Zet 8 à 10 minuten in de oven tot ze mooi goud gekleurd zijn.
Meng intussen het vruchtvlees van de aardappels met de grof gehakte spinazie. Voeg de raclettekaas en de room toe, kruid met peper en zout. Vul de schillen met het aardappelmengsel.
Zet 15 minuutjes in de oven. Bestrooi met bieslook vlak voor je je gevulde aardappels opdient. Serveer er een krokante
salade bij, die je op smaak brengt met een kruidige vinaigrette. Smakelijk!