Spaghetti al limone
Spaghetti al limone
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gr spaghetti
- 50 gr gezouten boter
- Sap van 2 citroenen, zeste van 1 citroen
- 100 gr Entremont Spécial Pasta kaas
- Een handje rucola
- Een handje panko (optioneel)
- Peper en zout van de molen
Bereiding
Breng twee liter water aan de kook, met 14 gr zout voor 200 gr pasta. Doe de pasta in het kokende water en laat ongeveer 3 minuten minder lang koken dan aangegeven op de verpakking. Hou bij het afgieten één kopje kookwater opzij.
Smelt de boter in een pan, voeg de pasta, het citroensap en de zeste toe. Meng op een laag vuur en voeg geleidelijk aan kookwater toe zodat er een sausje ontstaat. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en meng opnieuw. Controleer of de pasta beetgaar is.
Wil je met panko dit gerecht een krokante bite geven? Bak deze dan kort in een pan met wat olijfolie tot de panko goudbruin kleurt.
Dresseer de pasta op warme borden. Druppel er nog enkele druppeltjes citroensap over, kruid met versgemalen peper en werk af met rucola en eventueel panko. Serveer met de resterende Entremont Spécial Pasta kaas. Buon appetito!