Courgettebladerdeeghapjes
Courgettebladerdeeghapjes
Ingrediënten
Boodschappenlijst voor 2 bladerdeeghapjes:
- 2 vierkantjes bladerdeegplakken
- 2 grote courgettes
- 4 el. dubbele room of verse kaas
- 1 blok Entremont Fruité Comté 8 maanden gerijpt
- 2 el. basilicumpesto of daslookpesto
- een paar pijnboompitten
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180°C.
Snijd de courgettes in dunne plakjes. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze royaal met zout. Laat ze ongeveer twintig minuten uitlekken. Knijp ze daarna uit in een doek of keukenpapier.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rasp wat Comté over de bladerdeegvierkantjes. Wees niet bang, wees gul. Leg de bladerdeegvierkantjes erop en bedek met een dun laagje dikke room. Rasp vervolgens wat Comté over de room. Ook hier: ga ervoor! Verdeel de courgetteplakjes over elk deegvierkantje, doe er een beetje pesto over en bak 20 tot 25 minuten in de oven.
Open 5 minuten voor het einde van de baktijd de oven en voeg de pijnboompitten toe aan de courgettes, bak dan nog even door tot alles mooi goudbruin is.