Pita met falafels en zomergroenten
Pita met falafels en zomergroenten
Ingrediënten
Kooktijd: 50 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 tot 6 personen
Pita’s
– 250 ml warm water
– 20 g bakkersgist
– 350g bloem
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels olijfolie
– 12 falafels
– 160 gr Entremont degustation fruité kaas
– 1 aubergine
– 2 courgettes
– 60 g rucola
– 1 runderharttomaat
– 1 kleine komkommer
– Een paar zilveruitjes
Roomkaas
– 130g room
– 70 g Entremont degustation fruité kaas
Bereiding
– Los de gist op in een beetje warm water en laat ongeveer 10 minuten staan.
– Doe de bloem en het zout in een kom en meng.
– Voeg de opgeloste gist en olijfolie toe.
– Voeg het warme water toe en meng goed.
– Bestuif het werkvlak met bloem en leg het deeg erop.
– Kneed het deeg ongeveer 5-7 minuten, tot het soepel en elastisch is.
– Druppel de olijfolie over de bodem van een schaal en leg het deeg erop.
– Dek de schaal af met huishoudfolie en een licht vochtige theedoek.
– Laat het deeg verdubbelen in omvang, uit de buurt van tocht.
– Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes.
– Bak ongeveer tien minuten in een scheutje olijfolie. Zet aan de kant.
– Snijd de 160 gr Entremont Dégustation Fruité in kleine blokjes en zet apart.
– Snijd de tomaat en komkommer in dunne plakjes.
-V erwarm de falafels ongeveer tien minuten in een hete oven.
– Verwarm de room op een zacht vuurtje en voeg dan de tweede hoeveelheid (70 g) fijngeraspte Entremont Dégustation Fruité toe. Roer tot het een goede consistentie heeft.
– Ontgas het pitadeeg en leg het op een licht met bloem bestoven werkvlak.
– Verdeel het deeg in 6 tot 8 gelijke stukken en druk ze voorzichtig plat tot een dikke schijf.
– Rol met een deegroller elk schijfje uit tot een cirkel van ongeveer 20-22 cm.
– Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, druppel een beetje olie in de pan en veeg overtollige olie weg. Leg een pita op de pan en bak ongeveer 30 seconden of tot zich belletjes beginnen te vormen op het oppervlak.
– Draai de pita om en bak ongeveer 1 tot 2 minuten, draai dan nogmaals om en bak nog eens 1 tot 2 minuten.
-Leg om te beleggen een platte pita op het werkvlak, garneer met gegrilde courgettes en aubergines, plakjes tomaat en komkommer, een beetje rucola, een paar ingelegde uitjes en kleine blokjes Entremont Fruitige Smaakportie.
– Garneer met een drupje Entremont Dégustation fruité saus en rol de pita vervolgens op.
– Smullen!