Croque monsieur met raclettekaas en truffel
Croque monsieur met raclettekaas en truffel
Ingrediënten
Boodschappenlijstje voor 2 croques:
4 sneetjes brood met of zonder korst
4 sneetjes Entremont Saveur d’Antan raclette kaas
1/2 potje truffelschaafsel in olie
1 ei
1 scheut melk
ca. 50 g paneermeel
2 klontjes boter
neutrale bakolie
zout en versgemalen peper
Bereiding
Klop het ei los met een beetje melk, zout en peper in een ondiepe schaal. Leg het paneermeel op een tweede bord. Beboter snel één kant van een sneetje brood (dit is belangrijk zodat de kaas aan het brood blijft plakken voor later), leg twee plakjes Saveur d’Antan raclette kaas en vervolgens wat truffelschaafsel op de kaas. Dek af met een ander sneetje brood, beboterd aan de binnenkant. Herhaal dit met de rest van het brood.
Dompel elke croque in het losgeklopte ei. Draai om en dompel alle vier zijden onder. Doe de croque in het paneermeel om hem goed te bedekken. Herhaal dit met de tweede croque.
Verhit een halve centimeter olie in een koekenpan en bak de twee croques (de ene na de ander) aan beide kanten, indien mogelijk, ook aan de zijkanten bruin. Serveer direct.