Risotto met sint-jakobsschelpen en Entremont Mix Pasta
Risotto met sint-jakobsschelpen en Entremont Mix Pasta
Ingrediënten
- 300 g risotto rijst
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 2 cl Olijfolie
- 3 cl witte wijn
- 1 liter groentebouillon (of gevogeltebouillon)
- 125 gr Entremont Pasta Mix
- 4 cl room
- Enkele takjes kervel
- Zout en versgemalen peper
- 12 sint-jakobsschelpen
- 30 g boter
Bereiding
- Snijd de knoflook en sjalotten fijn.
- Verhit een pan met olijfolie en fruit de sjalotten en knoflook ongeveer tien minuten.
- Voeg de rijst toe en bak 1 tot 2 minuten.
- Blus af met de witte wijn.
- Giet een pollepel bouillon over de rijst en roer.
- Als al het water is opgenomen, voeg je nog een pollepel bouillon toe.
- Herhaal deze handeling tot alle bouillon op is (ongeveer 20 minuten).
- Voeg op het einde van de kooktijd de Entremont Mix Pasta en de room toe en houd deze warm.
- Was en droog de sint-jakobsschelpen zorgvuldig.
- Verhit 30 gr. boter in een hoge koekenpan en voeg de sint-jakobsschelpen toe.
- Bak ze 4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
- Schep de risotto op de borden en garneer met 3 sint-jakobsschelpen en een takje kervel.
- Serveer direct.
Crédit Photo : La Food Factory