Pancakes in hamburgerstijl & Entremont raclette zonder korst – Maria-Lichtmis
Pancakes in hamburgerstijl & Entremont raclette zonder korst – Maria-Lichtmis
Ingrediënten
Voor het beslag van de pancakes
- 300 gr bloem
- 2 zakjes bakpoeder
- 1 flinke snuif zout
- 40 cl volle melk
- 40 gr gesmolten boter
- 150 gr Entremont raclette zonder korst
- 2 eieren
Garnering:
- 1 rode ui
- 2 coeur de boeuf tomaten
- 500 gr hamburgersteaks
- Enkele slablaadjes
- 3 cl olijfolie
- 500 gr ovenfrietjes
- 200 g Entremont raclette zonder korst
- 10 cl room
Bereiding
- Doe de bloem in een kom met het bakpoeder en zout.
- Voeg het ei, de gesmolten boter en de melk langzaam toe en klop tot een gladde massa.
- Giet het mengsel in een hete pan met antiaanbaklaag, leg een beetje Entremont raclette zonder korst in het midden en bedek met een tweede laag mengsel.
- Herhaal dit tot je 8 pancakes hebt.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat, voeg de frieten toe en plaats ongeveer twintig minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de tomaten en rode uien in plakjes.
- Meng Entremont raclette zonder korst met de room en laat zachtjes indikken op een zacht vuurtje.
- Breng de steaks op smaak en bak ze in een hete pan met een scheutje olijfolie.
- Om de burgers samen te stellen, leg je eerst een paar blaadjes sla op de eerste pancake, voeg je een hamburgersteak toe, het mengsel van room en raclettekaas, een paar plakjes tomaat en rode ui en sluit je de burger af met een tweede pancake.
- Serveer met frietjes.
Eet smakelijk!
Crédit Photo : La Food Factory