Paddenstoelenburger met raclettekaas, spiegelei en gekaramelliseerde witloof
(Vegetarisch recept)

Tranches Entremont Croque 120g Belgique

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Paddenstoelenburger met raclettekaas, spiegelei en gekaramelliseerde witloof
(Vegetarisch recept)

Ingrediënten

Voor 4 burgers:

  • 8 portobello’s
  • 150 g raclettekaas “Croque-Monsieur” van Entremont
  • 4 eieren
  • 4 stronken witloof
  • Jonge slablaadjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

1- Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtstand).

2- Verwijder de steeltjes van de portobello’s en leg de hoeden op een bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie en rooster ze 10 minuten in de oven.

3- Snijd het witloof in fijne reepjes en stoof het in een pan met wat olijfolie. Kruid met zout en peper.

4- Beleg 4 portobello’s met het gestoofde witloof en twee plakjes raclettekaas. Zet ze opnieuw 5 à 6 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

5- Bak ondertussen de eieren als spiegelei.

6- Stel de burgers samen: leg op elke gevulde portobello een spiegelei en wat jonge slablaadjes. Dek af met een tweede portobello en serveer meteen.

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken