Gegratineerde witloof met Entremont “Spécial Gratin” kaas

Rape Mix Gratin 180g Entremont 1

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Gegratineerde witloof met Entremont “Spécial Gratin” kaas

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen :

  • 6 kleine stronken witloof
  • 6 sneetjes gekookte ham
  • 180 g geraspte kaas Spécial Gratin (@Entremont)
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 500 ml melk
  • 1 el nootmuskaat
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak het witloof schoon en snijd de harde onderkant weg.
  3. Breng een kookpot met water aan de kook en laat het witloof 8 tot 10 minuten garen, tot het beetgaar is. Het mag niet volledig gaar zijn.
  4. Maak ondertussen de bechamelsaus: laat de boter smelten op een zacht vuur en voeg daarna de bloem toe. Roer constant tot u een gladde roux krijgt.
  5. Giet geleidelijk de melk erbij terwijl u blijft kloppen tot de saus indikt.
  6. Voeg een handvol geraspte kaas toe en breng op smaak met een snuifje zout, peper en nootmuskaat.
  7. Wikkel elke stronk witloof in een sneetje ham en leg ze in een ovenschaal.
  8. Giet de bechamelsaus erover en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  9. Laat het geheel 20 à 25 minuten gratineren in de oven.
Crédit Photo : Margaux de Biolley
Delen
Afdrukken