Gegratineerde witloof met Entremont “Spécial Gratin” kaas
Gegratineerde witloof met Entremont “Spécial Gratin” kaas
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 personen :
- 6 kleine stronken witloof
- 6 sneetjes gekookte ham
- 180 g geraspte kaas Spécial Gratin (@Entremont)
- 40 g boter
- 40 g bloem
- 500 ml melk
- 1 el nootmuskaat
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak het witloof schoon en snijd de harde onderkant weg.
- Breng een kookpot met water aan de kook en laat het witloof 8 tot 10 minuten garen, tot het beetgaar is. Het mag niet volledig gaar zijn.
- Maak ondertussen de bechamelsaus: laat de boter smelten op een zacht vuur en voeg daarna de bloem toe. Roer constant tot u een gladde roux krijgt.
- Giet geleidelijk de melk erbij terwijl u blijft kloppen tot de saus indikt.
- Voeg een handvol geraspte kaas toe en breng op smaak met een snuifje zout, peper en nootmuskaat.
- Wikkel elke stronk witloof in een sneetje ham en leg ze in een ovenschaal.
- Giet de bechamelsaus erover en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
- Laat het geheel 20 à 25 minuten gratineren in de oven.
Crédit Photo : Margaux de Biolley




