Koulibiac met Comté Fruité 8 maanden, zalm en spinazie

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Koulibiac met Comté Fruité 8 maanden, zalm en spinazie

Ingrediënten

  • 2 rechthoekige bladerdeegvellen
  • 150 gr Entremont Comté Fruité 8 maanden (geraspt of in kleine stukjes gesneden)
  • 500 gr verse zalm
  • 200 gr spinazie
  • 20 gr boter
  • 2 sjalotten
  • 2 cl olijfolie
  • 2 cl witte wijn
  • 10 cl vloeibare room
  • 100 gr basmatirijst (gekookt en afgekoeld)
  • 1 ei
  • 2 cl melk
  • Fleur de sel
  • Peper van de molen

Bereiding

-Snipper de sjalot fijn. Ontvel de zalm en snijd in stukjes of blokjes.

-Zet een grote pot op een zacht vuur, doe hierin de boter, de helft van de sjalot en de spinazie en laat ongeveer 10 minuten garen onder een deksel.

-Neem een tweede pot. Kleur hierin de rest van de sjalot met de olijfolie, blus met de witte wijn, voeg de room toe en laat een beetje inkoken. Voeg dan de Entremont kaas toe, laat smelten en dan afkoelen.

-Verwarm de oven voor op 190 °C.

-Rol het eerste vel bladerdeeg uit. Druk de randen aan met de achterkant van een mes.

-Verdeel de basmatirijst over het deeg. Leg de zalm in het midden op de rijst. Bestrijk met de spinazie en tot slot met de kaassaus.

-Rol het tweede vel bladerdeeg uit en probeer hierbij zoveel mogelijk lucht uit het deeg te drukken.

-Leg het vel over de vulling en snijd het overtollige deeg weg. Druk de twee deeglagen goed samen en vouw de randen om.

-Druk met behulp van een koekjesvorm sterren uit de deegresten.

-Meng het eigeel met de melk en bestrijk hiermee de koulibiac.

-Leg de sterren op koulibiac en bestrijk opnieuw met eigeel.

-Zet in de koelkast tot de koulibiac in de oven kan.

-Bak ongeveer dertig minuten tot de bovenkant een mooi goudbruin kleurtje heeft.

-Eet smakelijk!

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken