Aspergerolletjes met gerookte zalm en gratinkaas
Aspergerolletjes met gerookte zalm en gratinkaas
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 8 asperges
- 8 sneetjes gerookte zalm
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 400 ml melk
- 80 g gratinkaas van Entremont
- handvol verse bladpeterselie
- peper en zout
Bereiding
– Verwijder de harde uiteindes van de asperges, schil ze en kook ze 5 minuten in gezouten water.
– Maak intussen de kaassaus. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer los met een garde tot het een beetje naar koekjes ruikt. Voeg wat van de melk toe en roer los. Voeg de rest van de melk toe, roer door met een garde en laat even koken tot een mooie bechamelsaus. Kruid met peper en zout en meng er de helft van de gratinkaas onder.
– Hak de bladpeterselie fijn. Verwarm de oven voor op 180°C met de grillstand.
– Laat de asperges kort uitlekken en wikkel ze dan één voor één in de gerookte zalm. Leg ze in een ovenschaal en giet er de kaassaus over. Strooi er de bladpeterselie over en zet de ovenschaal zo’n 10 min. in de oven op 180°C met de grillstand.