Bladerdeeghapjes met truffel en Comté BOP

Portion ENT Comté 200g

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Bladerdeeghapjes met truffel en Comté BOP

Ingrediënten

Ingrediënten voor een 15-tal hapjes

  • 1 pak met 5 vierkante bladerdeegvellen
  • 1/2 blok Entremont Comté 8 maanden
  • 1 klein potje tartufata
  • 1 eigeel
  • 2 el maanzaad
  • Peper en zout van de molen

Bereiding

Verwarm de oven voor 180 °C.

Bestrijk een zijde van een bladerdeegvel met een kleine lepel tartufata. Bestrooi met geraspte Comté en kruid eventueel met peper en zout. Bedek met een tweede vel bladerdeeg en bestrijk dan de bovenkant met eigeel dat je eerst verdunt met een beetje water. Bestrooi tot slot met maanzaad.

Snijd in reepjes van ongeveer een centimeter breed. Een pizzasnijder is hiervoor ideaal. Leg de reepjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat je een beetje ruimte laat tussen de reepjes.

Herhaal dit met de overige bladerdeegvellen. Het laatste vel bladerdeeg snijd je eerst in twee, waarbij je één helft voor de onderkant gebruikt en de andere helft voor de bovenkant.

Schuif de reepjes in de oven en bak ongeveer 15 minuten tot ze mooi gekleurd zijn.

Laat de bladerdeeghapjes even afkoelen en dien ze dan op. Smakelijk!

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken