Boekweitpannenkoek met romige prei en geraspte kaas « Le Raclette »
Boekweitpannenkoek met romige prei en geraspte kaas « Le Raclette »
Ingrediënten
:
Voor het beslag:
1 ei
125 g boekweitmeel
30cl water
20g boter
Een snuifje zout
Voor de garnituur:
3 preien
25cl verse room
120g kaas « le Râpé Raclette »
6 eieren
olijfolie
zout
peper
Voorbereiding:
In een kom, meng te samen het ei en lauw water met behulp van een vork. Voeg de bloem geleidelijk toe om klonters te voorkomen. Smelt de boter en voeg deze aan het mengsel toe. Werk het deeg af met een snuifje zout.
Hak de prei fijn en kook deze in een pan met een scheutje olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg er de room aan toe en laat enkele minuten inkoken. Breng op smaak met een snuifje zout en wat peper.
Doe een lepel pannenkoekbeslag in een hete, beboterde pan. Als de eerste kant gaar is, draai de pannenkoek om en vult ze met de prei-room mengsel, een ei en wat geraspte kaas.
Vouw de 4 hoeken van de pannenkoek dicht en bak deze af tot het eiwit gaar is en de kaas gesmolten is.
Serveer de boekweitpannenkoek met een groene salade.
Recept ontwikkeld door « les Délices de Margaux » voor Entremont.