Boterham met zongedroogde tomaten, basilicum en plakjes Comté
Boterham met zongedroogde tomaten, basilicum en plakjes Comté
Ingrediënten
Ingrediënten voor de zongedroogde tomatenspread:
- 150 g ricotta
- 100 g goed uitgelekte zongedroogde tomaten
- Enkele takjes verse basilicum
- 20 g geroosterde pijnboompitten
- Peper
Ingrediënten voor de boterham:
- 8 sneetjes volkoren- of meergranenbrood
- 1 teentje knoflook
- 8 plakjes Entremont Comté kaas
- ½ komkommer
- 100 g kleurrijke cherrytomaten
- 50 g zwarte olijven
- Enkele blaadjes verse basilicum
- Pijnboompitten
- Een scheut olijfolie
Bereiding
Bereiding van de zongedroogde tomatenspread:
Doe de ricotta, goed uitgelekte zongedroogde tomaten, basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitten en wat peper in een blender.
Mix tot een redelijk gladde crème.
Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Bereiding van de garnering:
Snijd de komkommer met een dunschiller of mandoline in dunne plakjes en rol deze op tot kleine rolletjes.
Snijd de Comté plakjes in vieren en rol elk stukje op.
Was en halveer de cherrytomaten.
Rooster de pijnboompitten.
Opbouw van de boterham:
Leg de sneetjes brood op een bakplaat.
Besprenkel met een scheut olijfolie en rooster 5 à 6 minuten in een oven op 200°C.
Wrijf de sneetjes brood direct na het roosteren in met het doormidden gesneden knoflookteentje.
Besmeer elke tartine royaal met de zongedroogde tomatenspread.
Beleg met de rolletjes Comté en komkommer.
Garneer met gehalveerde cherrytomaten, zwarte olijven, pijnboompitten en verse basilicum.