Brioche met pesto en met geraspte Comté Entremont:
Brioche met pesto en met geraspte Comté Entremont:
Ingrediënten
:
250 g bloem
12 g melk
6 g gist
4 g zout
20 g suiker
150 g eieren + 1 eigeel
150 g boter
1 ei (voor het doreren)
1 bosje basilicum
3 soeplepels pijnboompitten
1 teentje knoflook
30 cl olijfolie
Peper en zout
1 zakje geraspte Comté Entremont
Bereiding
van de brioche:
Los de verkruimelde gist op in lauwe melk en laat die een paar minuten staan.
Meng in de kom van uw keukenrobot de bloem en de lauwe melk met de gist, het zout en de suiker op een lage snelheid. Voeg de eieren beetje bij beetje toe en kneed het deeg (het moet van de wanden los komen). Voeg de kneedbare boter toe en kneed alles 15 min. tegen een normale snelheid. Het deeg moet gemakkelijk uit de kom loskomen.
Doe het deeg in een slakom, dek het af met een propere doek en laat het ongeveer 1 uur rijzen. Vouw het deeg, dek het af met huishoudfolie in een kom en zet het een nacht in de koelkast.
Bereid de volgende dag de pesto.
Schil het teentje knoflook, snijd het doormidden en verwijder de kiem.
Meng de basilicum, de knoflook en de pijnboompitten. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en meng nog enkele seconden. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
Vouw het briochedeeg opnieuw, rol het deeg uit tot een rechthoekige vorm, smeer de pesto gelijkmatig uit over het deeg, strooi daarna de geraspte Comté Entremont erover en plooi de rechthoekige lap deeg over zichzelf. Snijd het in 12 rollen van dezelfde lengte en leg die in een vorm. Laat de brioches goudbruin worden en zet ze daarna gedurende 35 tot 40 minuten in de oven op 220°C (naargelang van de oven). Warm opdienen.