Briochebroodjes in hamburgerstijl, met gemarineerde courgettes, een portie emmentaler Entremont en gegrild spek

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Briochebroodjes in hamburgerstijl, met gemarineerde courgettes, een portie emmentaler Entremont en gegrild spek

Ingrediënten

:

8 sneetjes zachte kaas Entremont in portie
4 mooie plakjes vers spek
60 g uienchutney 
1 avocado
2 courgettes
sap van 1 citroen
1 soeplepel balsamicoazijn
3 soeplepels olijfolie
1 teentje geplette knoflook
500 g bloem
1 soeplepel suiker 
1 ei op kamertemperatuur 
1 soeplepel verse bakkersgist 
110 ml lauwe melk 
40 ml olie
160 ml lauw water
½ koffielepel zout
150 g Zachte kaas Entremont
1 losgeklopt ei + 1 soeplepel melk (voor het doreren, goudbruin laten kleuren van de broodjes)
 

Bereiding

De broodjes:

Verdun de gist in de lauwe melk en laat 10 minuten staan.
Giet de bloem, het losgeklopt ei, het zout en de suiker in de deegmenger.

Begin langzaam te mengen, voeg het mengsel gist-melk en water toe, kneed het deeg en voeg daarna 100 g geraspte zachte kaas toe.

Giet het deeg over in de kom.

Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen.

Gemarineerde courgettes:

Was ondertussen de courgettes en snijd ze in reepjes met een mandoline.

Bereid de marinade in een kom, meng de fleur de sel, het citroensap, de balsamicoazijn en de olijfolie. Knijp het teentje knoflook uit en voeg het toe aan de marinade.

Leg de courgettes in een kom en overgiet ze met de marinade. 
Roer zachtjes.  Bedek de courgettes met een folie en laat ze minstens twee uur in de koelkast marineren.

Ontgas het deeg, (bewerk het deeg om de lucht eruit te halen).
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Snijd het deeg in bolletjes en leg ze op de bakplaat of in een vorm.

In dit stadium mogen de broodbollen elkaar niet raken omdat ze een tweede keer gaan rijzen.

Klop het ei op, voeg een soeplepel melk toe en besmeer de broodbollen met het mengsel.

Verwarm uw oven voor op 220 C° gedurende een tiental minuten.

Steek het brood in de oven en laat het 10 minuten bakken, bij de helft van de baktijd voeg je de geraspte zachte kaas toe, laat het daarna nog eens ongeveer 10 minuten bakken (de broodjes moeten goudbruin zijn).

Dresseren van de briochebroodjes in hamburgerstijl:

Rooster de fijne plakjes spek op voorhand Wegzetten.

Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met een lepel uienchutney, twee sneetjes emmentaler Entremont in portie, een plakje gebakken spek, een paar gemarineerde courgettereepjes en avocado. Opdienen.

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken