Carpaccio van Chioggia biet & sneetjes Light Entremont
Carpaccio van Chioggia biet & sneetjes Light Entremont
Ingrediënten
2 Chioggia bieten
8 sneetjes Entremont Light
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel frambozenazijn
1 koffielepel zachte mosterd
3 takjes verse basilicum
Peper en zout
Enkele roze bessen
20 g fijngestampte hazelnoten
Bereiding
Snijd de Chioggia bieten met een mandoline of een scherp mes in fijne schijfjes.
Snijd met een vormpje met een diameter van ongeveer 4 cm cirkels uit de sneetjes Light van Entremont en de Chioggia bieten. Bewaar de restjes voor een ander recept.
Bereid de vinaigrette door de olijfolie, de frambozenazijn en de zachte mosterd stevig te roeren. Breng op smaak met zout en peper vóór het emulgeren.
Maak een rozet met afwisselend schijfjes Chioggia biet en schijfjes Light van Entremont. Bestrijk de carpaccio met een penseel met vinaigrette.
Werk af met de roze bessen, de fijngestampte hazelnoten, een snuifje zout en de blaadjes verse basilicum.
Foto : Stéphanie Iguna @Geekandfood