Cheesy crispy chickenburger
Cheesy crispy chickenburger
Ingrediënten
Voor 2 burgers:
• 4 sneetjes entremont dunne raclettekaas (speciaal voor burgers of croque monsieurs)
• 2 kipfilets
• 1 ei
• 3 el bloem
• 120 g ongezoete cornflakes
• 2 pistolets
• 1 avocado
• 40 g rucola
• Handvol kerstomaatjes
• Handvol bladpeterselie
• 1 klein teentje knoflook
• 2 el mayonaise
• 2 kl olijfolie
• 2 el citroensap
• Peper en zout
Bereiding
1. Kruid de kipfilets met peper en zout en wentel ze in de bloem, nadien in een losgeklopt ei en dan in de cornflakes. Bak ze 20 a 25 minuten in de oven op 180 graden.
2. Mix de mayonaise met de bladpeterselie en het gepelde teentje knoflook. Plet het vruchtvlees van de avocado en breng op smaak met peper, zout en het limoensap.
3. Maak de pistolets nat en leg ze 2 minuten bij in de oven.
4. Halveer de pistolets, lepel er de guacamole op, leg er de kippenburgers op. Leg er dan de entremont dunne raclettekaas op. Zet 2 minuten onder de grill. Lepel er de peterseliemayonaise op en schik er wat rucola bij. Sluit de pistolets
5. Serveer met de rest van de rucola, de kerstomaatjes en breng de salade op smaak met peper, zout en olijfolie.