Croque-monsieur met dubbele kaas, gekaramelliseerde prei en pijnboompitten (Vegetarisch recept)
Croque-monsieur met dubbele kaas, gekaramelliseerde prei en pijnboompitten (Vegetarisch recept)
Ingrediënten
Voor 4 croque-monsieur
- 120 g raclettekaas “Croques-Monsieur” van Entremont
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 100 g geitenkaas
- 2 kleine preien
- 1 eetlepel honing
- Een handvol pijnboompitten
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Snijd de preien in fijne reepjes.
- Bak ze op middelhoog vuur in een pan met een scheutje olijfolie, de honing en de pijnboompitten. Laat zachtjes garen tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn. Kruid met zout en peper naar smaak.
- Snijd de geitenkaas in dunne plakjes.
- Beleg 4 sneetjes brood met een laagje gekaramelliseerde prei, enkele plakjes geitenkaas en een plak raclettekaas.
- Leg er nu de overige sneetjes brood op.
- Bak de croque-monsieurs in een croque-apparaat, in een pan of in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn aan de buitenkant, en heerlijk gesmolten vanbinnen.
Crédit Photo :