Gegratineerde witloof
Gegratineerde witloof
Ingrediënten
Voor 2 personen :
- 5 witloven
- 5 sneetjes ham
- 120 g geraspte Emmentaler kaas uit Entremont
Voor de béchamelsaus :
- 35 g boter
- 50 g bloem
- 450 ml melk
- 50 g geraspte Entremont Emmental kaas
- Snuifje nootmuskaat
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Maak het witloof schoon en ontpit het. Breng een pan water aan de kook en kook gedurende 10 minuten. Laat goed uitlekken na het koken.
- Wikkel elk witloof in een plakje ham. Leg in een ovenschaal.
- Om de béchamelsaus te maken, smelt je eerst de boter op een zacht vuurtje. Voeg de bloem toe en meng tot je een roux krijgt. Verdun het mengsel geleidelijk met de melk, onder voortdurend roeren met een garde. Zodra de béchamelsaus klaar is, breng je deze op smaak met geraspte kaas, een snufje nootmuskaat, zout en peper.
- Bedek het witloof met de béchamelsaus en werk af met de geraspte Emmental Entremont kaas. Bak 25 minuten in de oven, tot het gegratineerd is.
Crédit Photo : Margaux de Biolley