Gegrilde kaas met spinazie, zongedroogde tomaten en plakjes Comté Entremont
Gegrilde kaas met spinazie, zongedroogde tomaten en plakjes Comté Entremont
Ingrediënten
:
8 sneetjes boerenbrood
200 g jonge spinaziescheuten
4 ronde tomaten
Tijm
Rozemarijn
12 plakjes Comté Entremont
6 sjalotten
2 soeplepels sherryazijn
15 cl rode wijn
Olijfolie
Zout
Suiker
Peper
Bereiding
-Stoof de spinazie gedurende 5 minuten in boter. Wegzetten.
– Verwarm de oven voor op 160°C. Was de tomaten, snijd ze in 4 en verwijder de zaadjes.
-Leg ze op een bakplaat. Bestrooi ze met een beetje suiker, zout, tijm, rozemarijn en olijfolie. Zet de bakplaat 1u. in de oven. Laat 30 min. verder bakken op 140°C.
-Laat de tomaten “drogen” in de uitgeschakelde oven.
-Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte. Bak ze ongeveer 10 minuten in olijfolie. Bestrooi ze met suiker. Giet de wijn en sherry erbij.
-Laat ongeveer 20 minuten koken, totdat ze in hun sap gekonfijt zijn.
-Voor het dresseren: begin met een sneetje boerenbrood, een beetje sjalottenkonfijt, een beetje spinazie, gedroogde tomaten en drie sneetjes emmentaler Entremont.
-Bak gedurende 5 minuten de gegrilde kaas lichtjes aan beide zijden in een koekenpan op een matig vuur en plaats er daarna een deksel op om de kaas te laten smelten.
-Onmiddellijk na het bakken opdienen met een frisse salade.