Gratin van tomaat en aubergine
Gratin van tomaat en aubergine
Ingrediënten
2 kleine aubergines
3 tomaten
50 g bloem
1/2 pakje Entremont Pasta mix
Olijfolie
Zout en gemalen peper
Bereiding
Verwijder de steeltjes van de aubergines en snijd ze in rondjes van een halve centimeter. Kruid alle plakjes met zout en peper.
Doe de bloem in een diep bord en bebloem de plakjes aubergine aan beide kanten.
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de aubergines aan beide kanten bruin. Je zult dit waarschijnlijk in verschillende porties moeten doen. Leg ze opzij op absorberend papier.
Snijd de tomatenstengels eraf en snijd ze fijn.
Verwarm je oven voor op 200°C.
Leg de plakjes aubergine en tomaten afwisselend in een geoliede ovenschaal. Kruid met zout en peper.
Bestrooi met Entremont Pasta mix en bak ongeveer twintig minuten tot de kaas licht goudbruin is.
Serveer met vlees, vis of voor een vegetarische versie, met basilicumpesto verdund met een beetje olijfolie.