Kippenburger met Beaufort
Kippenburger met Beaufort
Ingrediënten
Ingrediënter voor 4 personen
500 gr. kippenwit, in grote stukken versneden
4 volkorenbroodjes
4 blaadjes sla
1 mooie tomaat
1 rode ui
200 gr. Beaufort van Entremont
1 soeplepel mosterd op grootmoeders wijze
3 soeplepels fijngesneden dragon
Bereiding
Hak de kip fijn.
Snijd de Beaufort van Entremont in kleine blokjes. Meng met de mosterd en de dragon. Meng het geheel goed doorheen en maak er 4 platte hamburgers van.
Plaats de hamburgers op een met aluminiumfolie bedekte grilplaat en laat deze onder de voorverwarmde gril bakken, 4 à 5 minuten aan elke zijde.
Snijd de volkorenbroodjes doormidden in de breedte en plaats deze gedurende 1 minuut onder de gril, met de opengesneden zijde naar boven.
Leg op elk warm onderstuk van de broodjes een hamburger, een blaadje groene sla, 1 schijfje tomaat en fijne ringetje rode ui. Sluit af met de andere helft van het broodje en serveer.
Crédit Photos : L’Atelier S.Madelon / SBD