Lasagne croustillante au fromage, butternut et épinards frais
Lasagne croustillante au fromage, butternut et épinards frais
Ingrediënten
Ingredienten :
1 ajuin
400gr kalfs/varkensgehakt
700ml tomatensaus
100gr verse spinazie
60gr lasagne
½ butternut
20gr boter
25gr bloem
360ml melk
160gr kaas ” le Râpé Raclette ”
Olijfolie
Zout
Peper
Voorbereiding :
Snijd de uien fijn en bak ze gedurende enkele minuten in een pan met een sheutje olijfolie. Voeg er vervolgens het gehakt en de tomatensaus aan toe. Laat het geheel gedurende 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Spoel de spinazie grondig en voeg hem toe aan de bereiding. Laat de spinazie gedurende 2-3 minuten slinken.
Schil ondertussen de butternut en snijd hem in dunne schijfjes.
Neem een grote ovenschotel en vul deze laagsgewijs : begin met de lasagnevellen, daarna het tomaten/gehaktmengsel en sluit af met de schijfjes butternut. Herhaal dit opnieuw tot alle zijn opgewerkt.
Maak als laatste een bechamelsaus : smelt de boter in een klein pannetje op een zacht vuur en voeg er vervolgens de bloem bij. Roer tot het geheel een bol vormt die lichtjes begint te verkleuren.
Voeg vervolgens de melk toe en blijf het geheel goed omroeren tot een gladde dikke saus. Voeg als laatste 60 gr kaas toe en breng het op smaak met peper en zout. Giet de saus over de lasagne en strooi er de rest van de geraspte « le Raclette » over.
Zet de lasagne gedurende 45-50 minutes in de oven.
Recept ontwikkeld door « les Délices de Margaux » voor Entremont.