Lentezandkoekje met Comté, rauwe ham en asperges
Lentezandkoekje met Comté, rauwe ham en asperges
Ingrediënten
Voor het zandkoekje:
40 g Comté Entremont
50 g rauwe ham in plakjes, in dobbelsteentjes gesneden
50 g bloem
50 g boter
Voor de crème van Comté met noten:
50 g mascarpone
25 g verse room
50 g Comté Entremont
50 g gehakte noten
Voor de garnituur:
12 à 16 aspergepunten (van ongeveer 10 cm)
8 dunne plakjes Comté Entremont
Een beetje kervel
Enkele gebrande pijnboompitten
Bereiding
De oven voorverwarmen op 180 °C.
De Comté Entremont en de noten fijnhakken, vervolgens mengen en de room en de mascarpone toevoegen tot een tamelijk dik deeg wordt verkregen. Even opkloppen om het geheel luchtiger te maken, kruiden en koel wegzetten.
De Comté Entremont, de rauwe ham, de bloem en de boter met de hand tot een homogeen deeg mengen.
Dit deeg tussen 2 vellen bakpapier met een deegrol uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Rechthoeken uit het deeg snijden. De rechthoeken gedurende een twintigtal minuten bakken op een met bakpapier bedekte bakplaat totdat ze mooi goudbruin zijn.
Ondertussen water aan de kook brengen met zout. Koud water en ijsblokjes in een kom doen.
De asperges wassen en met een mandoline 2 cm schillen, vertrekkend vanaf de onderkant.
De asperges 5 minuten in het gezouten kokend water koken en vervolgens in het ijswater dompelen.
Laten uitlekken en wegzetten.
Het zandkoekje na het bakken en afkoelen bestrijken met de crème van Comté en noten. De asperges op de juiste lengte snijden en op de zandkoekjes leggen.
De zandkoekjes versieren met dunne sneetjes Comté Entremont, enkele takjes kervel en gebrande pijnboompitten.
Opdienen met een kleine salade.