Nems met Comté
Nems met Comté
Ingrediënten
300 g Comté
12 flinterdunne sneetjes rauwe ham
3 vellen brikdeeg
gesmolten boter
enkele blaadjes rucola
hazelnotenolie en balsamicoazijn
Bereiding
Oven voorverwarmen op 210 °C (Th.7).
Snij de Comté in 12 staafjes van ongeveer 6 cm lang en 1 cm breed.
Snij elk vel brikdeeg in 4.
Bestrijk met behulp van een borsteltje de 2 kanten van elk vel met de gesmolten boter (om een mooi kleurtje te bekomen bij het bakken).
Rol de staafjes Comté in een sneetje rauwe ham en vervolgens in brikdeeg.
Maak de uiteinden goed dicht opdat de kaas er bij het bakken niet uit zou lopen.
Bak de nems 3 tot 4 minuten in de oven tot ze een mooi goudgeel kleurtje hebben. Serveer de nems warm of koud, met een rucolaslaatje dat u op smaak brengt met wat hazelnotenolie en balsamicoazijn.