Ovenschotel met pompoen, appel, kippengehakt en kaaskorstje
Ovenschotel met pompoen, appel, kippengehakt en kaaskorstje
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 g kippengehakt
4 grote vastkokende aardappelen
1/2de butternutpompoen
1 grote appel
5 eetlepels Special Gratin kaas van Entremont
Handvol rozijnen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 kl currypoeder
1 kl komijnpoeder
1 kl kaneelpoeder
Snuifje nootmuskaat
Snuifje cayennepeper
2 el olijfolie
Peper en zout
Bereiding
1. Snij de aardappelen en de pompoen in blokjes.
2. Snipper de knoflook en de ui fijn. Stoof de knoflook en de ui aan in een diepe pan (liefst eentje die meteen ook in de oven mag) en voeg de blokjes aardappel en pompoen toe. Laat kort stoven en voeg dan het kippengehakt toe. Breng op smaak met alle kruiden, de rozijnen en roer om. Voeg wat water toe en laat 15 minuten zachtjes stoven. Verwarm intussen de oven voor op grillstand.
3. Bestrooi alles met de gratinkaas en zet nog zo’n 10 minuten onder de grill tot je een lekker en krokant korstje krijgt.




