Paddenstoelenburger met raclettekaas, spiegelei en gekaramelliseerde witloof (Vegetarisch recept)
Paddenstoelenburger met raclettekaas, spiegelei en gekaramelliseerde witloof (Vegetarisch recept)
Ingrediënten
Voor 4 burgers:
- 8 portobello’s
- 150 g raclettekaas “Croque-Monsieur” van Entremont
- 4 eieren
- 4 stronken witloof
- Jonge slablaadjes
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
1- Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtstand).
2- Verwijder de steeltjes van de portobello’s en leg de hoeden op een bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie en rooster ze 10 minuten in de oven.
3- Snijd het witloof in fijne reepjes en stoof het in een pan met wat olijfolie. Kruid met zout en peper.
4- Beleg 4 portobello’s met het gestoofde witloof en twee plakjes raclettekaas. Zet ze opnieuw 5 à 6 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
5- Bak ondertussen de eieren als spiegelei.
6- Stel de burgers samen: leg op elke gevulde portobello een spiegelei en wat jonge slablaadjes. Dek af met een tweede portobello en serveer meteen.
Crédit Photo :