Panzerotti met broccoli en emmentaler
Panzerotti met broccoli en emmentaler
Ingrediënten
500 g bloem
270 ml water
15 ml olijfolie
250 g broccoli
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 ei
1 plakje gekookte ham
200 g geraspte emmentaler Entremont
Een snufje espelettepeper
Zout
Bereiding
Meng de bloem met 5 g zout in een mengkom.
Voeg het lauwe water en 10 ml olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg.
Zet koel weg.
Snipper de sjalot. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.
Fruit de sjalot in een scheutje olijfolie in een koekenpan, voeg de broccoli en het geplette knoflookteentje toe en laat een paar minuten bakken.
Roer de geraspte emmentaler Entremont en de fijngesneden ham erdoor.
Rol het deeg uit met een deegroller. Druk er met een uitsteekvorm schijfjes uit met een doorsnede van ongeveer 10 cm.
Schep een volle lepel vulling in het midden van elk schijfje deeg.
Vouw het deeg dubbel zodat het flapjes worden en druk de randen stevig op elkaar met een vork.
Bestrijk met behulp van een bakkwast licht met eigeel.
Bak 20 minuten in een op 210°C voorverwarmde oven.
Recept van onze ambassadeur Julien #OnCuisineAutrementBon
Fotocredit: Stéphanie Iguna @LaFoodFactory