Pasta gevuld met prei, zalm en Emmental Entremont

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Pasta gevuld met prei, zalm en Emmental Entremont

Ingrediënten

  : 160 g Emmental Entremont 2 witte stukken prei 3 cl water 2 stukken verse zalm (150 tot 200 g) 2 mooie sjalotjes 25 g boter 10 cl verse room 175 g paccheri (of cannelloni)  

Bereiding

: Een hoeveelheid gezouten water aan de kook brengen. De witte stukken van de prei wassen, daarna fijnknippen, opzij leggen. De sjalotjes snipperen. Een klontje boter in een pan leggen, er een scheutje olijfolie bijdoen, vervolgens de sjalotjes enkele minuten bruin bakken, daarna de prei toevoegen en een scheutje water toevoegen en met een deksel erop een tiental minuten op een matig vuur laten bakken. Vervolgens de room en 80 g Emmental Entremont toevoegen en 5 tot 10 minuten laten smelten. Ondertussen de pasta 5 minuten laten koken in een grote hoeveelheid gezouten water (de pasta moet al dente zijn aangezien de pasta een tweede keer in de oven gekookt wordt). Indien u canneloni gebruikt : elke canneloni in twee snijden en vervolgens in het bord leggen, opzij zetten.  Indien u paccheri gebruikt: de pasta met de opening naar boven in de vorm leggen Een scheutje olijfolie in een tweede pan gieten en vervolgens de zalm ongeveer 10 minuten laten bakken totdat hij gebakken is. De oven voorverwarmen op 180 °C. De zalm grof verkruimelen vervolgens aan het mengsel van prei en room toevoegen, goed mengen en dan opzij zetten. De pasta in een ovenschaal leggen. De garnering in elke pasta aan de zalm toevoegen. De rest met Emmental Entremont bedekken. 5 tot 10 minuten op 180 graden in de oven zetten. Onmiddellijk opdienen. Fotocredit : Stéphanie Iguna @LaFoodFactory
Crédit Photo :
Delen
Afdrukken