Pasta met aubergine en rode pesto
Pasta met aubergine en rode pesto
Ingrediënten
:
1 aubergine
400 gr spirelli
Entremont geraspte kaas Spécial Pasta
Verse basilicum
Olijfolie
Voor de rode pesto :
20 blaadjes verse basilicum
75 gr ricotta
125 gr kerstomaatjes
50 gr pijnboompitten
75 gr Entremont geraspte kaas voor pasta
50 ml olijfolie
Peper – zout
Bereiding
:
Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur en bak er de blokjes aubergine krokant in.
Doe alle voor de pesto in de foodprocessor. Mix glad.
Kook de spirelli al dente in gezouten water. Giet af maar hou een kopje kookvocht bij.
Meng de pasta onder de pesto en voeg ook de aubergineblokjes toe.
Doe er nog enkele lepeltjes kookvocht van de pasta onder.
Verdeel de pasta over bordjes en werk nog af met extra gemalen kaas en een blaadje verse basilicum.
Crédit photo : Stephanie Bex