Pizza met aardappel en Entremont gratinkaas
Pizza met aardappel en Entremont gratinkaas
Ingrediënten
:
2 schijven biologisch pizzadeeg van Rusticana
180 gr aardappelen
200 gr mascarpone of stracchino (in kleine blokjes)
50 gr Entremont gratinkaas
4 ansjovisfilets (uitgelekt en fijngehakt)
8 blaadjes salie (fijngehakt)
2 soeplepels citroenzeste
1 fijngesnipperde rode ui
Postelein (’s winters) of rucola (’s zomers)
Peper en zout van de molen
Olijfolie
Bereiding
:
Verwarm de oven voor op 230 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in zo fijn mogelijke plakjes met een mes of mandoline. Leg ze in een kom, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en meng alles goed.
Leg de aardappelplakjes op een ovenplaat en zorg dat ze mekaar zo weinig mogelijk overlappen (je moet dus misschien in meerdere bakbeurten werken). Bak de plakjes gedurende 5 à 7 minuten. De bedoeling is dat je ze niet helemaal gaar bakt, maar even voorbakt.
Laat de aardappelplakjes afkoelen. Meng intussen in een kom de mascarpone, salie, ansjovis en citroenzeste. Kruid met peper en zout. Verspreid het mengsel mooi over het pizzadeeg en bestrooi dan met de geraspte Entremont gratinkaas. Bedek daarna met aardappelplakjes. Gebruik hiervoor alle plakjes, ze mogen gerust een beetje over mekaar liggen. Bestrooi tot slot met rode ui, besprenkel met een beetje olijfolie en zet ongeveer 12 minuten in de oven.
De pizza’s zijn klaar als ze mooi gekleurd en knapperig zijn. Werk af met postelein of rucola en dien op. Smakelijk!