Hasselback aardappelen met Comté
Hasselback aardappelen met Comté
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 80 gr gezouten boter (gesmolten)
- Enkele takjes tijm of rozemarijn
- 100 gr Entremont Comté Fruité met rauwe melk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was en droog de aardappelen, snijd dan dwarse inkepingen over de volledige lengte van elke aardappel. Tip: leg de aardappel tussen twee eetstokjes, zo voorkom je dat je de aardappel volledig doorsnijdt.
Leg de aardappelen in een ovenschotel en bestrijk ze met de gesmolten boter. Gaar ze hierna in de oven, zo’n 50 à 60 minuten (afhankelijk van de grootte van de aardappelen). Wanneer ze goudkleurig en vanbinnen mooi gaar zijn, mogen ze uit de oven.
Rasp de kaas erover en decoreer met tijm of rozemarijn.
Crédit Photo : Myriam Baya