Preitaart met geraspte emmentaler Entremont
Preitaart met geraspte emmentaler Entremont
Ingrediënten
:
2 preien
	2 sjalotten
	150 g geraspte emmentaler Entremont
	30 cl verse room
	20 cl volle melk
	4 eieren
	1 pak bladerdeeg
	Peper en zout
 
Bereiding
:
De oven voorverwarmen op 175 °C.
De preien wassen.
De sjalotjes en de prei fijnsnijden.
Een scheutje olijfolie in een pan gieten en de sjalotjes bakken. Wanneer ze doorzichtig worden, de fijngesneden prei toevoegen en een tiental minuten bakken.
Ondertussen het bladerdeeg in de taartvorm zetten en met een vork gaatjes prikken.
De eieren kloppen; melk, room, prei en zout en peper toevoegen.
Roeren tot er een homogeen mengsel ontstaat.
Het geheel in het bladerdeeg gieten.
De geraspte emmentaler Entremont toevoegen, daarna 35 minuten in de oven bakken, de kaas moet gratineren.
Warm, lauw of zelfs koud opdienen met een salade.



