Provençaalse raclette burger

Tranches Entremont Croque 120g Belgique

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Provençaalse raclette burger

Ingrediënten

Voor de basis:

  • 4 burgerbroodjes
  • 600 g rundergehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 8 plakjes Entremont raclettekaas
  • 50 g rucola
  • Zout, peper

Voor de zongedroogde tomatenspread:

  • 150 g ricotta
  • 100 g goed uitgelekte zongedroogde tomaten
  • Enkele takjes verse basilicum
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • Peper

Bereiding

Gegrilde groenten:
Verwarm de oven voor op 230°C.
Was de paprika’s en leg ze heel op een bakplaat. Rooster ze 20 minuten in de oven.
Haal ze uit de oven als ze goed geroosterd zijn.
Laat afkoelen, verwijder het vel met een klein mesje en verwijder het binnenste.
Snijd in grove stukken.
Snijd de courgette in plakjes.
Grill deze aan beide kanten in een pan met een scheutje olijfolie. Kruid met zout en peper.

Bereiding van de hamburgers:
Meng het gehakt in een kom met zout, peper en ketchup.
Vorm 4 burgers met een uitsteekvorm of met de hand.
Bak de burgers 2 à 3 minuten aan één kant, kruid met zout en peper.
Draai ze om, leg 1 à 2 plakjes raclettekaas erop en laat 2 minuten met deksel op de pan smelten.

Bereiding van de zongedroogde tomatenspread:

Doe de ricotta, zongedroogde tomaten, basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitten en wat peper in een blender. Mix tot een smeuïg geheel en breng op smaak indien nodig.

Burgers samenstellen:
Snijd de broodjes open en rooster ze.
Besmeer elke helft met de zongedroogde tomatenspread.
Beleg met rode paprika, gegrilde courgetteplakjes.
Leg de burger met kaas op de groenten.
Werk af met wat rucola en leg het bovenste broodje erop.
Serveer warm en geniet ervan!

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken