Quiche Lorraine met « le Râpé Raclette »
Quiche Lorraine met « le Râpé Raclette »
Ingrediënten
:
1 rol bladerdeeg
120gr kaas « le Râpé Raclette »
200gr gerookte spekblokjes
300ml verse room 20% vet
1 theelepel provencaalse kruiden
Zout
Peper
Voorbereiding :
Verwarm de oven voor op 180° hetelucht-modus.
Rol het deeg uit en leg het in een bakvorm met het bakpapier. Bak het deeg gedurende 10 minuten.
Bak intussen de spekblokjes gedurende enkele minuten in een pan en verwijder eventueel overtollig vet indien nodig.
Meng daarna in een kom de eieren met de room. Voeg er de spekjes en de kaas aan toe en kruid het geheel af met provencaalse kruiden, een snuifje zout en wat peper.
Giet het geheel in de bakvorm met het voorgebakken deeg en zet de quiche in de oven gedurende 50 minuten
Recept ontwikkeld door « les Délices de Margaux » voor Entremont.