Raclette croque – Plakjes Raclette special voor burger & croque
Raclette croque – Plakjes Raclette special voor burger & croque
Ingrediënten
Voor de basis:
- 8 sneetjes wit brood
- 4 plakjes mortadella
- 8 plakjes Entremont raclettekaas
- 3 eetlepels zure room
- 60 g geraspte kaas
- Basilicumpesto
- Een beetje peterselie
- Zout, peper
Bereiding van de uienconfit:
- 50 g boter
- 2 witte uien
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels honing
- Zout, peper
Bereiding
- Pel en snijd de uien fijn.
- Fruit de uien in de boter op laag vuur gedurende 10 minuten.
- Voeg een glas water toe en blijf ongeveer 25 minuten met deksel op de pan op laag vuur koken, roer regelmatig.
- Haal het deksel van de pan, voeg zout en peper toe, evenals de azijn en honing.
- Kook verder en roer regelmatig tot al het kookvocht is verdampt en de uien licht gekleurd zijn.
Bereiding van de croques:
- Besmeer een sneetje brood royaal met pesto.
- Verdeel hierop de uienconfit, dan de mortadella en twee plakjes raclettekaas.
- Sluit af met een tweede sneetje brood, waarvan de binnenkant ook met pesto is besmeerd.
- Meng de room met de geraspte kaas en wat peper.
- Verdeel dit mengsel over het bovenste sneetje brood zodat de croque mooi gratineert in de oven.
- Bak 10 à 15 minuten in een oven op 210°C
- Bestrooi vlak voor het serveren met wat gehakte peterselie.
Crédit Photo :