Raclette croque – Plakjes Raclette special voor burger & croque

Tranches Entremont Croque 120g Belgique

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Raclette croque – Plakjes Raclette special voor burger & croque

Ingrediënten

Voor de basis:

  • 8 sneetjes wit brood
  • 4 plakjes mortadella
  • 8 plakjes Entremont raclettekaas
  • 3 eetlepels zure room
  • 60 g geraspte kaas
  • Basilicumpesto
  • Een beetje peterselie
  • Zout, peper

Bereiding van de uienconfit:

  • 50 g boter
  • 2 witte uien
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • Zout, peper

Bereiding

  • Pel en snijd de uien fijn.
  • Fruit de uien in de boter op laag vuur gedurende 10 minuten.
  • Voeg een glas water toe en blijf ongeveer 25 minuten met deksel op de pan op laag vuur koken, roer regelmatig.
  • Haal het deksel van de pan, voeg zout en peper toe, evenals de azijn en honing.
  • Kook verder en roer regelmatig tot al het kookvocht is verdampt en de uien licht gekleurd zijn.

Bereiding van de croques:

  • Besmeer een sneetje brood royaal met pesto.
  • Verdeel hierop de uienconfit, dan de mortadella en twee plakjes raclettekaas.
  • Sluit af met een tweede sneetje brood, waarvan de binnenkant ook met pesto is besmeerd.
  • Meng de room met de geraspte kaas en wat peper.
  • Verdeel dit mengsel over het bovenste sneetje brood zodat de croque mooi gratineert in de oven.
  • Bak 10 à 15 minuten in een oven op 210°C
  • Bestrooi vlak voor het serveren met wat gehakte peterselie.
Crédit Photo :
Delen
Afdrukken